Gouden Erekruk voor Loek en Chantal de Graauw

Loek en Chantal de Graauw,

Wie kent ze niet?
Voor degene die het niet weten: de eigenaren van café de Smidse.
In 1999 nam Loek, samen met zijn neef Frank, het roer over van zijn ouders Harry en Elly de Graauw. Na negen jaar ging Frank zijn eigen weg en gingen Chantal en Loek samen verder met de Smidse.

De Smidse is door de jaren heen een begrip geworden in het uitgaansleven: zowel binnen Den Bosch als ver daarbuiten. Tijdens carnaval is de Smidse gemeengoed binnen Oeteldonk. Vele carnavalsverenigingen hebben er een thuis gevonden en er wordt steevast gerepeteerd in de stallen.
Wij als Krukskes zijn al jaren gevestigd bij de Smidse. Zelfs al voordat Loek en Chantal de zaak overnamen. Het komt er eigenlijk op neer dat zij de Krukskes ook mee overnamen. Loek en Chantal dragen ons nog steeds een zeer warm hart toe, en wij voelen ons meer dan welkom bij hen.

Het café zelf kreeg al in 1992 de Gouden Erekruk vanwege ‘het thuis van de Krukskes’.
Wij, als Krukskes, vinden de manier waarop Loek en Chantal de Smidse runnen, er een thuis voor iedereen van maken, fantastisch. Zij denken mee, sturen bij en fungeren als vraagbaak. Twee mensen die het Bourgondische gevoel uitdragen en Oeteldonk hoog in het vaandel hebben staan. De Smidse, ‘thuis naast de Sint Jan’, waar iedereen welkom is en iedereen zich daadwerkelijk thuis voelt.

En daarom zij wij zeer verheugd dat wij Loek en Chantal de onderscheiding De Gouden Erekruk mogen uitreiken.

Loek en Chantal van harte gefeliciteerd!

Krukskesvoorzitter Paul van den Hout samen met Loek en Chantal de Graauw.   (Foto: Peter van Hoof)