Krukskes weer even terug in gehavend Ahrweiler.

Bijna een jaar geleden werd het duitse dorp Ahrweiler getroffen door een verwoestende overstroming waarbij 120 mensen verdronken. Een grote ramp, waarvan de sporen nu nog steeds duidelijk zichtbaar zijn. Vele huizen zijn zwaar beschadigds of zelfs helemaal weggevaagd. Winkels zijn nagenoeg allen dichtgetimmerd met houten schotten. Een bijna spookstad. Een prachtig dorp waar wij als Krukskes ruim 25 jaar de jaarlijkse wijnfeesten mochten opluisteren is ernstig gehavend. Daarbij kwam ook nog eens het Corona tijdperk. Al met al een trieste en emotionele periode voor de inwoners van het prachtige dorp Ahrweiler gelegen in het Ahrtal.

Op uitnodiging van muziekvereniging Die Ahrtalenten, die 11 jaar bestonden, zijn we 2 juli afgereisd naar Ahrweiler om hun feest muzikaal op te luisteren. Een fijn maar zeker ook emotioneel wederzien van onze muzikale vrienden en de bewoners van het prachtige dorpje aan de Ahr. Ook eigenaren van restaurant La Perla, waar we altijd voorzien worden van een goede maaltijd, waren diep ontroerd bij het wederzien en -horen van onze vereniging. Tranen vloeiden en warme omhelzingen volgden. Eindelijk weer eens een vrolijke noot in één van de prachtigste dorpjes van Duitsland.

Ondanks de trieste gebeurtenissen, emotionele verhalen en getoonde beelden van de ramp kunnen we toch terugkijken op een gezellige en vrolijke feestavond samen met de Ahrtalenten, de Fluttetutters uit Haarlem en de Köpperbloazers uit Oldenzaal. Een muzikaal spektakel waar de vonken vanaf vlogen.

Op de terugreis op zondag 3 juli hebben we de binnenstad van Maastricht “onveilig” gemaakt. Gedurende de middag zijn we te gast geweest bij café ‘t Rozenhoedje. Natuurlijk hebben we ook daar onze muzikale kwaliteiten ten gehore gebracht. Al met al een leuk, maar vermoeiend weekend. We zijn toe aan vakantie!

Iedereen een hele fijne zomer toegewenst. Geniet ervan!

e-Boekhouden.nl